Your browser does not support JavaScript!

Tuinonderhoud

Goed tuinonderhoud is vakwerk. Onze geschoolde hoveniers laten uw tuin ieder seizoen tot zijn recht komen.

Tuinonderhoud is vakwerk

Iedere tuin vergt onderhoud. En goed tuinonderhoud is vakwerk! Met de juiste verzorging is uw tuin het hele jaar op zijn mooist. Onze 25 vakmensen staan voor u klaar om uw tuin ieder seizoen helemaal tot zijn recht te laten komen. Daarbij nemen uw graag het zware werk uit handen. Wij snoeien, scheren en bemesten op de juiste momenten en voeren al het tuinafval voor u af. Zo hoeft u alleen nog maar te genieten.

Tuinverzorging

Wij doen graag het klein en groot onderhoud aan uw tuin voor u. Een mooi, strak gazon vraagt om tijdig verticuteren, zaaien, bemesten en maaien. Rozen snoeien is echt een vak apart. En niet alles heesters moeten op dezelfde manier worden behandeld. Met liefde voor hun vak laten onze hoveniers uw tuin met de juiste verzorging ieder seizoen weer tot zijn recht komen. 

Niet het zware werk, wel iedere dag opnieuw genieten van uw prachtige tuin? Dat regelen wij voor u op een moment dat het u uitkomt. Het enige dat u hoeft te doen is even bellen voor een afspraak. 

 

Seizoensonderhoud tuin

Ieder  seizoen moet er een aantal zaken worden aangepakt om uw tuin klaar te maken voor het volgende jaargetijde, opdat u er weer volop kunt genieten. Denk bijvoorbeeld aan de volgende onderhoudsklussen. 

De vijver snoeien

Net als tuinplanten, moeten ook de vijverplanten gesnoeid worden. De beplanting in en aan de oever groeit welig in de zomer. Als dat te veel wordt, dan groeit de vijver dicht en stikt alles wat erin leeft. Door een onderhoudsbeurt wordt de vijver niet alleen weer prachtig om naar te kijken, maar wordt ook het biologisch evenwicht geoptimaliseerd waardoor de vijver gezond het nieuwe seizoen in gaat.   

Knippen en scheren

Ze zeggen wel ‘snoeien doet groeien’ maar let op: ga niet lukraak knippen in een boom of plant. Dat doet vaak meer kwaad dan goed. Haag- en vormgesnoeide planten hebben een eigen moment om gesnoeid te worden. Door bijvoorbeeld in de herfst te knippen en te scheren kan de plant zich nog een beetje herstellen voordat de winter inzet.  Daarbij is de groeireactie is in het najaar niet meer zo groot, zodat de plant gedurende de winter mooi in vorm blijft.   

Niet alle poep is mest   

De planten in uw tuin hebben de juiste bemesting nodig. Maar let op: omdat niet alle poep mest is, kun je zomaar met mest gaan strooien. Het bemesten van de tuin vraagt dus enige ervaring, want als je het verkeerd aanpakt bereik je het tegenovergestelde resultaat, namelijk dat de planten alleen maar zwakker worden. 

Gazon verticuteren

Door de viltlaag die ontstaan is door het dicht groeien van de grasmat en maaisel te verwijderen, krijgt de grasmat weer adem en ontstaat er ruimte voor licht en voeding. Het is belangrijk om direct na het verticuteren te zaaien en te bemesten. Al met al kan gazononderhoud fysiek een pittige klus zijn, maar door het onderhoud vakkundig aan te pakken kunt u ieder seizoen genieten van een prachtig groen kleed. 

Wanneer gaan we
uw droomtuin aanleggen?

In een goed ontworpen tuin komt u echt thuis. Uw tuin is bij uitstek de plek waar het meest wordt genoten. Van de rust, van het groen en van het leven. Wij laten de tuin die wij voor u ontwerpen en realiseren helemaal aansluiten op uw wensen.

Ons team bestaat uit 25 geschoolde vakmensen met een enorme liefde voor het hoveniersvak. Van het eerste gesprek tot de uiteindelijke oplevering houden wij al het werk in eigen hand. Dat betekent dat u altijd dezelfde gezichten ziet en gedurende het project houden wij u van alles op de hoogte. Met ruim 25 jaar ervaring weten wij voor ieder budget en iedere wens een buitengewone tuin te realiseren.

Wanneer gaan we
uw droomtuin aanleggen?