Your browser does not support JavaScript!

Tuinontwerp

De tuinaanleg en het tuinonderhoud beginnen bij een mooi en origineel tuinontwerp  

Een perfect ontwerp: de basis van iedere mooie tuin

Onze tuinen zijn stuk voor stuk het resultaat van goed luisteren. Uw wensen zijn bepalend voor het uiteindelijke ontwerp.

Of u nu een grote tuin, een stadstuin of dakterras heeft, of misschien wel op zoek bent naar een strakke of juist romantische tuin, of u nu graag zelf de handen uit de mouwen steekt of het onderhoud liever door ons laat uitvoeren: wij ontwerpen uw droomtuin zo dat alles aansluit op uw wensen en budget. 

Onderhoudsvriendelijke tuin ? Maak 'm groen!

Een veelgehoorde wens bij het ontwerpen van een tuin, is dat hij onderhoudsvriendelijk moet zijn. Begrijpelijke vraag, want als je een druk leven hebt, wil je in de tuin het liefst zoveel mogelijk ontspannen en genieten.

Hardnekkige misvatting
Soms volgt een verzoek om veel tegels in het ontwerp te verwerken. Het is echter een hardnekkige misvatting dat een betegelde tuin geen onderhoud vergt. Álles dat wordt blootgesteld aan ons Hollandse weer, moet uiteindelijk worden onderhouden. En juist een groene tuin kan onderhoudsarm zijn, mits goed aangelegd natuurlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom het beter toeven is in een groene tuin dan in een grijze. Tegels absorberen warmte, dus op hete dagen is een groene tuin koeler dan de betegelde variant. Tijdens een hete zomermaand is het zomaar mogelijk dat een betegelde tuin 8 graden warmer is dan de daadwerkelijke buitentemperatuur. 

Een boom als parasol
Een tuin met veel beplanting heeft daarnaast een veel betere waterafvoer dan een met tegels, en dat is met de almaar toenemende hoosbuien van de laatste jaren geen overbodige luxe. Een boom in de tuin? Die kan uitstekend dienstdoen als een natuurlijke parasol en voor een heerlijke schaduwplek zorgen. En wat te denken van de biodiversiteit. Vogels, vlinders, bijen, hommels, krekels en vaak ook egels en kikkers laten zich graag zien in een tuin waarin veel groen is verwerkt.

Groen maakt gelukkig
Maar misschien wel de belangrijkste reden om lekker veel groen en sierplanten in de tuin op te nemen: het maakt van menigeen een gelukkiger mens. Uit onderzoek van onder andere Wageningen Universiteit blijkt dat mensen die dagelijks te vinden zijn in hun groene tuin actiever en gezonder leven, en hun leven als gelukkiger ervaren.

Hoe ziet uw droomtuin eruit?

Weet u al hoe uw droomtuin eruit moet gaan zien? Vertel het ons en wij vertalen uw wensen naar een uitvoerbaar ontwerp. Heeft uw droomtuin een groot gazon, een waterpartij, een overkapping of zwembad? Of houdt u meer van veel groen en kleurige planten? Wij zetten onze vakkennis in om ervoor te zorgen dat uw tuin precies wordt zoals u het voor ogen heeft.

Wanneer gaan we
uw droomtuin ontwerpen?

In een goed ontworpen tuin komt u echt thuis. Uw tuin is bij uitstek de plek waar het meest wordt genoten. Van de rust, van het groen en van het leven. Wij laten de tuin die wij voor u ontwerpen en realiseren helemaal aansluiten op uw wensen.

Ons team bestaat uit 25 geschoolde vakmensen met een enorme liefde voor het hoveniersvak. Van het eerste gesprek tot de uiteindelijke oplevering houden wij al het werk in eigen hand. Dat betekent dat u altijd dezelfde gezichten ziet en gedurende het project houden wij u van alles op de hoogte. Met ruim 25 jaar ervaring weten wij voor ieder budget en iedere wens een buitengewone tuin te realiseren.

Wanneer gaan we
uw droomtuin aanleggen?