Your browser does not support JavaScript!

Regenwatervoorziening voor iedere tuin

Water – het is een actueel onderwerp. Natuurmonumenten, de minister, de media en in Brussel: iedereen spreekt erover en zoekt naar duurzame oplossingen om waterschaarste te voorkomen. We kunnen immers niet zonder water. U en ik niet, maar ook de planten en dieren in de tuin niet.

Het zou dus mooi zijn als we iedere tuin van water kunnen voorzien, zonder dat dit bijdraagt aan nog meer waterschaarste.

De oplossing is voorhanden! Door met de juiste regenwatervoorziening gebruik te maken van periodes waarin er meer (en soms zelfs veel) neerslag valt, kunnen we dit probleem met zijn allen aanpakken en blijven we verzekerd van mooie, gezonde tuinen.

Op deze pagina geven we u graag enkele bruikbare tips!

Regenwatervoorziening tuin
regenton

Milieuvriendelijk de tuin water geven

Toilet doorspoelen
Bij steeds meer duurzaam gebouwde nieuwbouwwoningen wordt een Regenwaterput geïnstalleerd. Sowieso goed om het toilet mee door te spoelen natuurlijk, maar ook het bewateren van de tuin kun je er prima mee regelen. Het voordeel van een regenwaterput is dat  er grote hoeveelheden water in kunnen worden opgeslagen, wat de druk op de drinkwatervoorziening helpt verlichten.

Eén manier om het water uit de regenwaterput te gebruiken is door druppelirrigatie. Deze manier van bewateren heeft het grote voordeel dat het waterverbruik zeer gericht en minimaal is. Ook hier maak je immers gebruik van wat er uit de lucht komt, in plaats van uit de waterleiding.

Oud en vertrouwd
En dan is er natuurlijk altijd de oude vertrouwde regenton. Een duurzame en natuurlijkvriendelijke manier om de tuin van water te voorzien. Kwestie van water opvangen en bewaren en vervolgens gebruiken in droge periodes. Iedere tuin, strak of rustiek ontworpen, heeft wel een hoekje waar de regenton mooi staat.

Onze mooie natuur
Gaat u aan de slag met een ontwerp voor de tuin? Neem dan vanaf de start de regenwatervoorziening mee in de plannen. Bepaal waar u een waterput zou kwijtkunnen, welke plekken geschikt zijn voor een of meerdere regentonnen en of misschien druppelirrigatie geschikt is voor uw tuin. Water uit de kraan tappen om de tuin in optima forma te houden is vandaag de dag echt niet meer nodig. Door het inzetten van regenwatervoorzieningen behouden we prachtige tuinen en we dragen actief bij aan waterbesparing en bescherming van onze mooie natuur.

Wanneer gaan we
uw droomtuin aanleggen?

In een goed ontworpen tuin komt u echt thuis. Uw tuin is bij uitstek de plek waar het meest wordt genoten. Van de rust, van het groen en van het leven. Wij laten de tuin die wij voor u ontwerpen en realiseren helemaal aansluiten op uw wensen.

Ons team bestaat uit 25 geschoolde vakmensen met een enorme liefde voor het hoveniersvak. Van het eerste gesprek tot de uiteindelijke oplevering houden wij al het werk in eigen hand. Dat betekent dat u altijd dezelfde gezichten ziet en gedurende het project houden wij u van alles op de hoogte. Met ruim 25 jaar ervaring weten wij voor ieder budget en iedere wens een buitengewone tuin te realiseren.

Wanneer gaan we
uw droomtuin aanleggen?