Your browser does not support JavaScript!

Goede afwatering

Zorg voor goede afwatering
Momenteel kampen we in Nederland met flinke regenval, dat kan niemand ontgaan. Als al dat hemelwater in uw tuin geen uitweg heeft, leidt dat onherroepelijk tot problemen. Planten die te lang met ‘natte voeten’ staan sterven af en er ontstaat structurele schade als verzakkingen van paden en muren. Langdurig veel vocht kan ook leiden tot schimmelvorming en plagen, zoals slakken.

En, ook niet onbelangrijk, een modderige tuin vol plassen nodigt niet uit tot fijn relaxen en genieten.

Het is dus noodzakelijk dat u zorgt voor goede afwatering.

Dit is hét moment
Gaat u binnenkort uw nieuwe tuin ontwerpen, of uw huidige tuin herinrichten? Dan is dit hét moment om wateroverlast in de toekomst zoveel mogelijk te beperken. Hieronder geven we u een aantal tips.

 

regenton

Tips voor goede afwatering

Waterdoorlatende materialen
Gebruik waterdoorlatende materialen voor uw pad en terras. Door het gebruik van split (grind), houtsnippers of waterdoorlatende tegels wordt het water snel ogenomen in de bodem.

Vochtliefhebbers
Er zijn diverse tuinplanten die helpen om overtollig water op te nemen. Ze kunnen goed tegen vochtige grond en zijn vaak ook nog prachtig om te zien ook.

De regenton
Als het binnen uw budget past, overweeg dan een goed drainagesysteem aan te leggen. Ook het plaatsen van een aantal regentonnen om het water in op te vangen kan helpen. En komt er dan een drogere periode aan, dan heeft u alvast een mooie voorraad sproeiwater.

Geef de bodem compost
Help de bodem een handje om het water te kunnen afvoeren, door organisch materiaal als compost aan de bodem toe te voegen. Door compost wordt de grond wat losser, wat zeker bij stugge kleigrond heel handig kan zijn.

Kortom: voldoende mogelijkheden om de oorzaken van wateroverlast aan te pakken en beheersbaar te houden. Zo houdt u de tuin gezond, ook in onze typisch Nederlandse wisselende weersomstandigheden.

Wanneer gaan we
uw droomtuin aanleggen?

In een goed ontworpen tuin komt u echt thuis. Uw tuin is bij uitstek de plek waar het meest wordt genoten. Van de rust, van het groen en van het leven. Wij laten de tuin die wij voor u ontwerpen en realiseren helemaal aansluiten op uw wensen.

Ons team bestaat uit 25 geschoolde vakmensen met een enorme liefde voor het hoveniersvak. Van het eerste gesprek tot de uiteindelijke oplevering houden wij al het werk in eigen hand. Dat betekent dat u altijd dezelfde gezichten ziet en gedurende het project houden wij u van alles op de hoogte. Met ruim 25 jaar ervaring weten wij voor ieder budget en iedere wens een buitengewone tuin te realiseren.

Wanneer gaan we
uw droomtuin aanleggen?